PULSE: een quickstart voor data scientists

Data-analytics is onmisbaar om inzichten te verkrijgen voor het sturen en beheersen van je bedrijf. Zonder die cruciale informatie over bedrijfsprocessen, interne beheersing en transacties worden belangrijke beslissingen op de gok genomen. Het startpunt is een goede dataset: actueel, relevant en compleet – maar hoe kom je daar zo snel aan?

 

Waarschijnlijk gebruik je speciale software om je data-analyses uit te voeren – en heb je ondervonden dat de praktijk weerbarstiger is dan hoe de consultant of softwareleverancier het presenteerde. Je Business Intelligence oplossingen en Process Mining tools geven weliswaar resultaat, maar veroorzaken ook veel extra werk en kopzorgen. Het begint al met het identificeren, selecteren en exporteren van de data. Dit gaat vaak zo stroperig dat veel data-analyseprojecten – voordat ze goed en wel zijn begonnen – voortijdig stranden. Niet iedere organisatie blijkt in staat dit zelfstandig te doen.

Jouw kernactiviteit als data scientist is data analyseren om daaruit inzichten te creëren. Toch besteden de meeste data scientists slechts 20 procent van hun effectieve tijd aan inhoudelijke analyse(s). De overige 80 procent gaat op aan het zoeken, opschonen en reorganiseren van enorme hoeveelheden data. Dit is geen bijzonder efficiënte strategie voor het nuttig toepassen van data science oplossingen in een werkproces. Onze ervaring is dat ruim de helft van die inefficiëntie zich concentreert rondom het identificeren, selecteren en exporteren van de benodigde data. Daarom hebben wij dit proces geautomatiseerd door middel van een krachtig instrument: PULSE.

 

Processing big data with small data technology is like building an 80-story skyscraper brick by brick. It will take a lot of time to get to floor #10, and it will collapse by the time you reach floor #15.

 

Jouw eerste uitdaging is om op een veilige, snelle en gebruiksvriendelijke manier relevante data te verkrijgen, waarbij je rekening houdt met de privacywetgeving. Onze PULSE neemt dit jou uit handen, tegen een vaste jaarlijkse prijs per aansluiting per systeem, zonder setup kosten. Zo kun jij je concentreren op het echte werk: data-analyse(s) en het opvolgen van bevindingen.

PULSE by Sifters

Zoals in de blog Process mining als goocheltruc? al werd vermeld, staat of valt alles met een goede start. Zo ook jouw data-analyseproject(en). Benieuwd wat PULSE voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Dan maken we een afspraak voor een demo.

RECENTE ARTIKELLEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *