Process
performance

WAT IS SIFTEN?

Sifters

Siften is vereenvoudigd weer te geven in 5 stappen (sifts) die zo vaak als nodig herhaald kunnen worden om processen tot op het bot te analyseren en verbeteren. We kunnen processen steeds opnieuw siften om te zien of de verbetermaatregelen het gewenste effect hebben, en of er geen nieuwe problemen ontstaan.

LEES DE VOLLEDIGE TOELICHTING

Process mining

Voor process mining gebruiken wij de applicatie Disco. Een tool waarmee we op basis van logdata feitelijke bedrijfs- en werkprocessen objectief in kaart brengen. De volgorde van processtappen wordt zichtbaar, met de doorlooptijden. Onbewuste, ‘verborgen’ stappen komen aan het licht en ook de stap terug krijg je duidelijk te zien. Bij welke stappen loopt het proces vast en bij welke afdelingen ontstaat wachttijd?

Lees verder

Lean

Lean is: meer waarde voor je klanten creëren met minder middelen. Als je vandaag iets kunt verbeteren, wacht dan niet tot morgen. Wacht niet tot het volgende project, na de evaluatie van het huidige. Lean geeft de gereedschappen die nodig zijn om continu te verbeteren, zonder dat dit de organisatie zwaar belast. Lean tools helpen om knelpunten – zoals die zichtbaar worden uit de process mining analyse – flexibel op te lossen.

Lees verder

“KLANTWENSEN EN REGELS VERANDEREN CONTINU. DAAROM GEBRUIKEN WE LEAN TOOLS OM PROCESSEN CONTINU TE BLIJVEN VERBETEREN”

Sifters