meer waarde
met minder
middelen

LEAN - knelpunten flexibel oplossen.

Lean is: meer waarde voor je klanten creëren met minder middelen. Als je vandaag iets kunt verbeteren, wacht dan niet tot morgen. Wacht niet tot het volgende project, na de evaluatie van het huidige. Lean geeft de gereedschappen die nodig zijn om continu te verbeteren, zonder dat dit de organisatie zwaar belast. Lean tools helpen om knelpunten – zoals die zichtbaar worden uit de process mining analyse – flexibel op te lossen.

Stel dat onze omgeving en wijzelf nooit zouden veranderen. Dan konden we eenmalig het perfecte proces inrichten en waren we er voorgoed klaar mee. De werkelijkheid is anders. Onze omgeving, klanten en wijzelf veranderen continu, en veel organisatie hebben moeite om processen flexibel mee te laten veranderen. Daardoor ‘groeien’ structurele problemen in onze systemen en processen. Lean is een methode om de continue verandering te blijven bijbenen.

"VEEL PROCESSEN ZIEN ERUIT ALS DE TAKKEN VAN EEN KLIMPLANT DIE STEEDS WERD OMGELEID. EEN ‘NATUURLIJK’ GEGROEIDE WIRWAR DIE NODIG GESNOEID MOET WORDEN."