PROCESS MINING – VOOR DE AUDIT PROFESSIONAL

Leer en ervaar in twee dagen hoe je als audit professional process mining effectief kunt inzetten voor jouw controlewerkzaamheden.

Je collega’s en jij worden geacht processen op onafhankelijke wijze te beoordelen. Dit om risico’s te identificeren en de mogelijkheid van fraude te voorkomen of signaleren. Om erachter te komen of interne controles daadwerkelijk effectief zijn ga je middels steekproeven na of de procedures, zoals in opzet beschreven, ook feitelijk zijn gevolgd. Maar kan dit niet handiger en efficiënter? Je hebt ooit gehoord over process mining, en de mogelijkheid om snel alle procesvarianten te kunnen analyseren. Daarbij kun je snel en eenvoudig inzoomen op álle potentiële procesrisico’s, knelpunten of uitzonderingen. Dit maakt process mining een prachtige techniek om op te nemen in je audit-toolbox.

Benieuwd hoe je met process mining de interne beheersing kunt visualiseren, controleren of versterken? Dan is deze training écht iets voor jou.

WAT LEER JE IN DEZE TRAINING?

Tijdens deze introductietraining leer je onder andere:
 • typische audit analysevragen die je met process mining kunt beantwoorden, waaronder effectieve werking van interne beheersmaatregelen en functiescheidingen
 • omgaan met de process mining applicatie Disco
 • strategieën om complexe processen te vereenvoudigen
 • de basisbeginselen van data-voorbereiding
 • hoe je een data driven auditaanpak met process mining opzet
 

WAT GEBEURT ER TIJDENS DEZE TRAINING?

In deze interactieve training doorlopen we een volledig data driven audittraject. We starten met het formuleren van de controledoelstellingen van de analyse en beoordelen we de verwachte impact van de voorgestelde beheermaatregelen. We laten echte voorbeelden zien en geven je meer dan voldoende tijd om écht te oefenen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING BEDOELD?

Deze incompany training is bedoeld voor professionals die vanuit hun rol voortdurend bezig zijn met het controleren van de naleving van interne en externe regelgeving. O.a. interne auditors, IT-auditors, compliance officers en operational auditors. Kennis van en enige ervaring met het auditing vakgebied wordt bekend verondersteld.

Deelnemers: max. 8

Trainingsduur: twee dagen

Incompany tarief: € 1.045 per deelnemer [tarief voor grotere groepen op aanvraag]

Deelnemers maken tijdens de training gebruik van de lokale PC of eigen laptop waar de process mining software van Fluxicon (Disco) geïnstalleerd kan worden.

aanmeldformulier


  Heb je interesse in deze training? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor nadere invulling.

  Stuur mij:


  Nieuwe whitepapers en downloads


  We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Je gaat ermee akkoord dat we contact met je op kunnen nemen.


  #

  WAT KAN IK NA DEZE TRAINING?

  Na deze training:

  • ken je de toegevoegde waarde van process mining in audit werkzaamheden
  • weet je process mining te combineren met de traditionele audittools en -technieken
  • ben je in staat om een data driven auditplan in je eigen organisatie vorm te geven
  • weet je wat noodzakelijk is voor een goede data-voorbereiding
  • ben je in staat om zelfstandig procesanalyses uit te voeren