Wie zijn Sifters?

SIFTERS SPREKEN EEN EIGEN TAAL

Sifters zijn mensen met de speciale neiging om alles te zeven, uit te pluizen en te onderzoeken en vervolgens met verbeterideeën te komen. Ze hebben daarbij een voorkeur voor ingewikkelde werk- en bedrijfsprocessen; vooral als die niet helemaal lekker lopen. Ze zijn dol op het uitspitten van de data van die processen. Die geven namelijk de feiten over het proces in een organisatie. Met het plaatje dat dit oplevert, kijken Sifters vooruit. Door de bril van de toekomstvisie en de missie van het bedrijf. Kloppen die twee met elkaar? Leidt het een tot het ander, of is het proces eerlijk gezegd een rem op de voortgang?

Dat gezegd hebbende, gaat het zeven verder. Pijnpunten worden met precisie geïdentificeerd. Waar loopt het vast, hoe kan het beter? Waarom maak je een (dure) tussenstap? Door welke (wets-) wijzigingen wordt dubbel werk gedaan? Waar zijn te veel of juist te weinig mensen om een taak goed uit te voeren?

Sifters rusten niet voordat ze samen met proceskenners in de organisatie slimme maatregelen hebben ontwikkeld om verspilling van tijd en geld zoveel als mogelijk uit te bannen.

Sifters

COMPLEX OF SIMPEL?

Vaak kan een ingewikkeld proces ook simpeler. Maar niet altijd; sommige processen zijn complex om een goede reden. Bijvoorbeeld: een vergunning zorgvuldig afhandelen en tegelijk de privacy beschermen. Of: een schadeclaim afhandelen zonder belangrijke controlestappen over te slaan. Zo’n proces moet je niet te simpel willen maken. Maar wél doelmatiger en meer gestroomlijnd. En dus ook sneller en goedkoper.

“DOORDAT PROCESKENNERS ZELF MEEDENKEN EN MEEBESLISSEN, ZULLEN DE VERANDERINGEN TOT ÉCHTE VERBETERING LEIDEN.”

Sifters
Sifters

De gereedschapskist

 

Sifters hebben een gereedschapskist met daarin de process mining tool Disco en diverse Lean tools die gericht zijn op probleem oplossen. Daarnaast nemen Sifters ook altijd hun gezond verstand mee.

 

Disco zorgt voor een glasheldere analyse van de huidige bedrijfs- en werkprocessen. Lean tools helpen om ‘probleemprocessen’ te ‘repareren’, zodat ze worden gestroomlijnd en waarde toevoegen voor de klant. Het gezond verstand zorgt dat we de dagelijkse praktijk niet uit het oog verliezen.