PROCESS MINING – VOOR DE FINANCE PROFESSIONAL

Leer en ervaar in twee dagen hoe je als finance professional process mining effectief kunt inzetten vanuit finance perspectief.

Vanuit je financiële achtergrond worden jij en je collega’s geacht mee te denken over bedrijfsprocessen, de financiële risico’s en business cases bij verandertrajecten en -voorstellen. Op basis van input vanuit de organisatie heb je wel een idee waar de belangrijkste knelpunten en financiële risico’s liggen, maar in de praktijk blijft het moeizaam om deze te kwantificeren. Informatie is wel beschikbaar, maar niet eenvoudig toegankelijk. Herkenbaar? Process mining biedt de unieke mogelijkheid om dwars door het bedrijfsproces heen te kijken. Hiermee kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen over investeringen, verbetervoorstellen en interne beheersmaatregelen.

Benieuwd in hoeverre process Mining je werk als finance professional kan verrijken? Dan is deze training écht iets voor jou.

WAT LEER JE IN DEZE TRAINING?

Tijdens deze introductietraining leer je onder andere:
 • welk type finance vraagstukken je met process mining kunt beantwoorden, zowel op het gebied van procesefficiency als compliance
 • omgaan met de process mining-applicatie Disco
 • strategieën om complexe processen te vereenvoudigen
 • de basisbeginselen van data-voorbereiding
 • hoe je data driven beslissingen met behulp van process mining kunt maken
 

WAT GEBEURT ER TIJDENS DEZE TRAINING?

In deze interactieve training doorlopen we een volledig data driven process mining project. We starten met het formuleren van de doelstellingen van de analyse en bepalen vervolgens hoe we vanuit perspectief van efficiency en compliance verbetervoorstellen in kunnen schatten, met oog voor het financiële aspect. We laten echte voorbeelden zien en geven je meer dan voldoende tijd om écht te oefenen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING BEDOELD?

Deze incompany training is bedoeld voor professionals die vanuit hun rol voortdurend bezig zijn met het analyseren van de financiële impact van investeringen, verbetervoorstellen en interne beheersmaatregelen. O.a. finance managers, financial controllers, business controllers, CFO’s, interne auditors, operational auditors, process managers, projectmanagers. Kennis van en enige ervaring met data-analyse in relatie tot het finance werkgebied wordt verondersteld.

Deelnemers: max. 8

Trainingsduur: twee dagen

Incompany tarief: € 1.045 per deelnemer [tarief voor grotere groepen op aanvraag]

Deelnemers maken tijdens de training gebruik van de lokale PC of eigen laptop waar de process mining software van Fluxicon (Disco) geïnstalleerd kan worden.

aanmeldformulier


  Heb je interesse in deze training? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor nadere invulling.

  Stuur mij:


  Nieuwe whitepapers en downloads


  We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Je gaat ermee akkoord dat we contact met je op kunnen nemen.


  #

  WAT KAN IK NA DEZE TRAINING?

  Na deze training:

  • ken je de toegevoegde waarde van process mining in het finance werkgebied
  • weet je process mining te combineren met de traditionele data-analyse tools en -technieken
  • ben je in staat om een data driven vragen te stellen en beslissingen te nemen
  • weet je wat noodzakelijk is voor een goede data-voorbereiding
  • ben je in staat om zelfstandig procesanalyses uit te voeren