FLOW

Werk jij weleens in een flow? Nee, nu bedoelen we niet de workflow. Een flow is dat je helemaal opgaat in wat je doet, zodat het lijkt of de tijd vliegt. En dan niet zoals wanneer je tijd tekort komt. In een flow ben je juist extra productief. Flow is één van de effecten van siften. Dus naast rationaliseerbare voordelen hebben jij en andere medewerkers ook nog eens meer plezier in het werk. Als dat nog niet aantrekkelijk is…?

 

Wanneer komen mensen in een flow? Als ze iets doen wat ze erg leuk vinden. Bijvoorbeeld gamen, je favoriete sport of – voor de liefhebbers – een heerlijke gerecht klaarmaken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er niet steeds iets tegenzit. Je bent aan het gamen, en opeens valt de verbinding weg. Dat haalt je uit je concentratie, roept irritatie op, en wég is je flow.

Flow op het werk

Op het werk gaat het net zo. Als het werkproces niet lekker loopt. Je weet dat je weer een tijd moet wachten op een akkoord. Je ergert je omdat je informatie twee keer moet invoeren. Collega’s zijn niet bereikbaar als je ze nodig hebt … Op die manier kun je niet lekker werken. Als die hindernissen er niet zijn, of ze zijn zo klein dat je het niet eens merkt, dan kun je direct afronden waar je mee bezig bent en die klus oppakken die je vandaag ook nog af wilt maken.
Ook hoef je aan de telefoon niet steeds uit te leggen waarom iets er nog niet is. Want het is er gewoon, precies zoals de klant had verwacht.

Fluitend naar het werk

Processen stroomlijnen en verspilling in tijd en geld eruit halen, levert dus niet alleen meetbare winst op, maar ook medewerkers die fluitend naar het werk gaan. Ze weten dat ze vandaag alweer de klanten goed kunnen helpen en dat ze het werk kunnen afmaken waar ze mee begonnen zijn.

Als je ook elke dag fluitend naar het werk wilt gaan, zou je eens contact moeten opnemen met Sifters …

RECENTE ARTIKELLEN

Comments are closed.