Volop inspiratie: #PMC17

Sifters waren erbij: het tweedaagse Process Mining Camp 2017 (#PMC17), eind juni in Eindhoven. Voor de zesde keer organiseerde Fluxicon het PMC, de enige conferentie wereldwijd waar puur de praktische toepassing van process mining centraal staat. Samen met VGZ presenteerde Sifters de use case van de coöperatie.

 

Enkele honderden professionele liefhebbers van process mining uit 24 landen ontmoetten elkaar: zowel ‘groentjes’ als ‘oldtimers’ waren tijdens #PMC17 welkom om elkaar te inspireren. De deelnemers deelden use cases, volgden workshops en hoorden de laatste nieuwtjes over process mining uit de eerste hand.

Use case: VGZ pilot bewijst waarde process mining voor LEAN

De VGZ use case werd gepresenteerd door VGZ LEAN-consultant Roel Blankers, samen met Sifter en IT/dataspecialist Wesley Wiertz. Zij deden het verhaal over het pilot-project waarmee VGZ haar LEAN-toolbox optimaliseert – dankzij process mining. Mede door dit project – Sifters stond aan de wieg ervan – werd VGZ overtuigd van de waarde van process mining analyses voor een onderbouwde en effectieve “A3 Problem Solving”-aanpak.

Ook bijzonder inspirerend waren de use cases van de Nederlandse Spoorwegen door Remco Bunder & Jacco Vogelsang, Nationale Nederlanden door Sebastiaan van Rijsbergen, CZ door Wilco Brouwers & Dave Jansen, Essent door Gijs Jansen en precisie metaalbewerking bedrijf Veco door Mick Langeberg. Deze use cases stonden centraal op dag één; op de tweede dag konden de deelnemers tijdens praktische workshops de handen uit de mouwen steken. Bijvoorbeeld tijdens de workshop van Fluxicons co-founder Anne Rozinat over de vraag: “Met welk type vragen start process mining – en hoe kom je aan de antwoorden?”

Disco 2.0: TimeWarp

Fluxicon maakte tijdens het camp de release bekend van Disco 2.0, met als nieuwe feature TimeWarp: analyses kunnen nu ook gemaakt worden op basis van werkdagen en werkuren. Een perfecte manier om bijvoorbeeld de interne SLA’s van een organisatie met precisie te monitoren. Inmiddels testte Sifters deze extra functionaliteit, met als conclusie: een waardevolle uitbreiding!

Verder bracht Fluxicon een pre-release uit van het nieuwe Process Mining Book, de vervanger van de Disco user guide; de gids is uitgebreid met veel nuttige artikelen over het toepassen van process mining in de praktijk.

Proces Miner of the Year 2017

Winnaars van de Process Miner of the Year award waren Carmen Lasa & Aránzazu García Velázquez  van het Spaanse Telefónica I+D, het onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf van de Telefónica Group.

Volgend jaar organiseert Fluxicon opnieuw een Process Mining Camp en Sifters staan vooraan in de rij om er weer bij te zijn!

 

RECENTE ARTIKELLEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *