Pecha Kucha

20 dia’s in 6 minuten en 40 seconden. Elke dia wordt 20 seconden vertoond, en die tijd heb je om to the point te vertellen wat het idee is. Een verlengde versie van de elevator pitch. Dat is een pecha kucha. Ook Sifters maakte een pecha kucha om duidelijk te maken wat de toegevoegde waarde van process mining is. 400 seconden die je kijk op bedrijfsprocessen voorgoed veranderen.

 

We kunnen het iedereen aanraden. Een pecha kucha maken, inderdaad. En natuurlijk ook process mining. In een elevator pitch kun je in één minuut precies de kern vertellen van waarom je bestaat en wat je toegevoegde waarde is. In een pecha kucha heb je 20 keer 20 seconden de tijd om de meest waardevolle informatie te delen. Je wordt gedwongen om te selecteren en je verhaal op een creatieve manier te ordenen en te voorzien van beeld. Wij zijn er wijzer van geworden, over wie we zijn, wat we willen en wat onze toegevoegde waarde is. En waarom process mining daarbij de onmisbare basis vormt.

Heb je het filmpje nog niet gezien? Dan hier alvast een paar hoogtepunten:

 

2:28 Onzichtbare processen

Zag jij de giraf meteen, of pas toen je wist dat er een giraf op de foto staat? Wat recht voor je neus te zien is, is vaak moeilijk te herkennen. Je ziet bijvoorbeeld collega’s die druk aan het werk zijn. Maar wat doen ze precies? Leidt al die drukte tot een snelle levering of zijn ze druk met olifantenpaadjes, uitzonderingen maken en advies inwinnen van experts?

5:38 Animatie

Hier zie je precies langs welke paadjes de inkooporders gaan, en hoe snel ze door het proces gaan. Sommige gaan snel en rechtdoor, andere lopen langzaam door het systeem en nemen omwegen. Twee processtappen springen in het oog als vertragende factor: zijn er wel genoeg mensen op de offerteafdeling, en waarom zijn de prijsopgaven soms zo ingewikkeld?

6:00 De drie voordelen

Objectief, volledig en snel. Drie voordelen die we kunnen gebruiken sinds de kaartenbak ver achter ons ligt. De hoeveelheid beschikbare data als resultaat van processen is enorm en het zou jammer zijn om die niet te gebruiken. Die data kan niet liegen en filtert uitzonderingen niet weg. Zeker niet als je de volledige dataset van een proces neemt over een bepaalde periode. En waar het doorspitten van een kaartenbak vele dagen en nachten zou kosten, halen we in luttele minuten miljoenen log events door de process mining applicatie.

Blindvaren op ervaringsverhalen en veronderstelde processen hoeft echt niet meer. Neem dus contact op met Sifters om te zien hoe process mining de werkprocessen in jouw organisatie ingrijpend kan verbeteren.

DEEL DE PECHA KUCHA OM OOK COLLEGA’S DE WAARDE VAN PROCESS MINING TE LATEN ZIEN!

RECENTE ARTIKELLEN

Comments are closed.